سختی سنجی راکول
سختی سنجی راکول
شنبه 2 / 2 / 1393 ساعت 16:53 | بازدید : 1309 | نویسنده : میلاد محمدزاده | ( نظرات )

آزمايش راكول:
آزمايش سختي راكول شبيه آزمايش برينل است كه در آن عدد سختي، نسبتي از بزرگي حفره اي است كه توسط يك دندانه(عمق نفوذ) و با وارد آوردن يك بار ثابت معين بر روي  قطعه نمونه بوجود مي آيد. آزمايش راكول با آزمايش برينل از نظر اصول متفاوت است، زيرا در آزمايش راكول سه نوع بار و دندانه مختلف را مي توان انتخاب نمود.
 اختلاف آزمايش راكول با آزمايش برينل در كوچكتر بودن بار وارده و شكل دندانه ايجاد كننده حفره است و در نتيجه حفره ايجاد شده كوچكتر و كم عمیق تر خواهد بود. بنابراين طيف كاربرد آن وسيعتر از آزمايش برينل و انجام آن سريعتر مي باشد چون مي توان مستقيماَ قرائت عدد سختي را انجام داد.

 شكل زیر، يك نمونه از دستگاه سختي سنج راكول و دندانه آنرا نشان مي دهد. 

دندانه فرو رونده يا نفوذ كننده ممكن است يك ساچمه فولادي سخت شده به قطر   اينچ يا   اينچ بوده و يا يك مخروط الماسه با زاويه 120 درجه كه نوك مخروط آن گرد شده و  بريل ناميده مي شود، باشد. عدد سختي كه روي نشانگر مدرج مي توان قرائت نمود، يك عدد دلخواه قراردادي است كه به طور معكوس با عمق حفره ايجاد شده، متناسب مي باشد. مقياس بكار رفته براي آزمايش، نشان دهنده بار وارده و نوع دندانه استفاده شده          مي باشد.

آزمايش سختي سنجي سطحي راكول
بعضي از دستگاههاي آزمايش راكول، به صورت خاص براي تعيين سختي سطح ساخته شده اند. اين آزمايش براي تعيين سختي سطح قطعاتي طراحي شده است كه در آن فقط يك فرو رفتگي سطحي و كم عمق، مورد نظر مي باشد. دستگاههاي آزمايش سختي سنجي سطحي از لحاظ اصول كاركرد، بادستگاههاي معمولي راكول يكسان مي باشند هر چند اين دستگاهها، نيروهاي كوچك تر و سبكتري را مورد استفاده قرار داده و داراي سيستم هاي دقيق تري جهت اندازه گيري عمق فرو رفتگي مي باشند. دستگاههاي آزمايش سختي سنجي سطحي راكول مي توانند بار كوچكي به مقدار 3 كيلوگرم و بارهاي بزرگي به مقدار 15، 30 يا 45 كيلوگرم را به كار ببرند. يك درجه بر روي نشانگر داراي دندانه هايي مشابه با ساير دستگاههاي سختي سنج راكول مي باشند. آزمايش راكول هم مثل آزمايش برينل داراي مزايا، معايب و محدوديت هايي مي باشد. آزمايش راكول يك آزمايش دقيق و حساس است و مي توان آن را سريع اجراء نمود و نتيجه را مستقيماَ از روي دستگاه قرائت نمود، بدون اينكه نياز به محاسبه داشته باشد. اين آزمايش مانند آزمايش برينل در سطح جهاني مورد قبول قرار گرفته است.
آزمايش راكول يك ازمايش معتبر است كه هر كس مي تواند‌ آن را انجام داده و نتايج يكساني را بر روي يك نمونه بدست آورد و بستگي به مهارت اپراتور ندارد.
آزمايش راكول را بر روي طيف وسيعي از مواد گوناگون مي توان انجام داده و سختي آنها را بدست آورد. معايب آزمايش راكول بسيار شبيه آزمايش برينل است. دستگاه آزمايش نسبتاَ گران و مناسب استفاده در خارج از آزمايشگاه نبوده و ازمايش عموماَ مخرب محسوب مي شود.



موضوعات مرتبط: متالورژی فیزیکی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست










می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
نویسندگان
نظر سنجی

سطح وبسایت چطوری در نظر میگیرید

خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد


خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید



تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان Special reference Metallurgy و آدرس metallurgyy.lxb.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 384
:: کل نظرات : 16

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 8
:: تعداد اعضا : 955

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 96
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 121
:: بازدید ماه : 3469
:: بازدید سال : 13618
:: بازدید کلی : 145924